
Kanalizasyon sistemine erişimin olmadığı yerlerde etkili evsel nitelikli atıksu arıtımı için sağlam ve güvenilir bir çözüm
Paket Biyolojik Atıksu Arıtma sistemlerimiz sürdürülebilirliğin anahtarı uygulanabilirliktir bilinci ile sadelik, esneklik izlenebilirlik, kolay işletim ve dayanıklılık düşünülerek tasarlanmıştır.
Bu bilinç ile kırsal ve kanalizasyon bağlantı olanağı olmayan konumlarda küçük ve orta ölçekli debide evsel nitelikli atıksuların mevzuat deşarj kriterlerinde arıtımını ve yenide kullanımını sağlayarak su kaynaklarımızın korunasına katkıda bulunmayı misyon edindik.
Döngüsel üretim hedefinde edindiğimiz misyonumuzun gereği yüksek kalitede yaşam ömrü uzun, taşınabilir paket biyolojik atık su arıtma tesisleri ve çözümleri sunuyoruz. Tüm sitemlerimiz tamamen kapalı sistem olarak çalışır, minimum saha hazırlığı gerektirir ve zorlu ortamlara uygun sağlam malzemeler kullanılarak üretilir. Sağladığımız sistemler bir kez konuşlandırıldıktan sonra, son derece düşük enerji, düşük bakım ve minimum operatör denetimi gerektirir.
Sizin İhtiyaçlarınıza Size Özel Çözümler Üretiyoruz
Evsel atıksu arıtma sistemler genelde benzer olsa da her sistemin kendine özgü zorlukları ve gereksinimleri farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle deneyimli mühendis ve teknisyenlerden oluşan ekibimizle, müşterilerimizle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Deneyimlerimizi ve farkındalıklarımızı paylaşarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlıyor ve özel çözümler tasarlıyoruz.
Sürdürülebilir Atık su arıtma sistemi ve altyapısındaki önemli bir etken, sistemlerin ne kadar dayanacağıdır. Bu soruyu cevaplayabilmek için ekipman, teknolojiler, bakım, yapı kalitesi ve işletilmesi dahil olmak üzere birçok faktörün birlikte değerlendirilmesi gerekir.
Biz atık sularınızın üretimden ve arıtıldıktan sonra yeniden kullanımına kadar tüm süreci etkileyen tüm faktörleri ve çözüm alternatiflerini sizin için önceden değerlendiriyoruz tüm süreci modelliyoruz. Sonrasında tesisi tasarlayıp projelendiriyoruz ve paketleyip size teslim ediyoruz

“Bütçe-Kalite-Kolay İşletilebilirlik”
Verilerinize göre Uygulanabilir Mevcut En İyi Tekniği Birlikte Belirliyoruz

Avantajları:
– Hem Ekolojik-Hem Ekonomik-Hem Sosyal Kazanç Bütünlüğü
– Yüksek arıtma verimliliği
– Güvenilir ve deşarj kriterleri
– Daha hızlı proje tamamlama süresi
– Çok küçük alan kaplar
– Şantiye alanlarına kurulabilir
– Çok daha az inşaat işleri gerektirir
– Sıfır kesinti süresiyle genişletilebilir ve modüler bir yapıdadır
– Düşük bakım ve işletme maliyetlerinde çalışır
– Güvenliği garanti altına almak için kilitlenebilir kapaklar
– TS-EN 12566-3 Standardı ile uyumludur
– Kötü koku ve gürültü önlemi
Size Özel Çözümler Üretirken Nelerin Farkındayız
Atıksu Arıtma Tesislerinin Ömrünü Etkileyen Faktörler
Bir atık su arıtma tesisinin ömrünü etkileyen temel faktörlerden biri, ekipmanının, teknolojilerinin ve yapısının kalitesidir. Sağlam bileşenlere ve gelişmiş teknolojilere sahip iyi inşa edilmiş sistemlerin, düşük kaliteli malzemeler veya eski metodolojiler kullananlara kıyasla daha uzun bir çalışma ömrüne sahip olma olasılığı yüksektir. Düzenli bakım, endüstri standartlarına uyum ve ekipman performansının sürekli izlenmesi, bir arıtma tesisinin kullanım ömrünü uzatmak için olmazsa olmazdır.
Arıtma sisteminin fiziksel yönlerinin yanı sıra, tesisin operasyonel verimliliği de önemli bir rol oynar. Normal aşınma ve yıpranmanın ötesinde, Altyapıya bağlı kullanıcı sorunları da atık su arıtma sisteminin erken bozulmasına neden olabilir. Eğitimli personele ve etkili yönetim uygulamalarına sahip iyi işletilen bir tesis, arıtma sistemlerinin performansını korur ve en üst düzeye çıkarır. Etkili işletme ve zamanında müdahale, aşınma ve yıpranmayı azaltır, hasarı önler ve genel verimliliği artırarak sistemin ömrünü önemli ölçüde etkileyebilir.

Sürdürülebilirlik Hedeflerimizde, Biz Kaliteden Ödün Vermiyoruz.
Siz de Periyodik Bakımdan Ödün Vermeyin

Atıksu Arıtma Sistemlerinin Erken Ölümü
Arıtma tesislerinde, özellikle pamuk içerenler olmak üzere birçok ürün önemli zararlara yol açabilir. Benzer şekilde, yağ, gres ve greslerin lavabo giderlerine boşaltılması, boruları tıkayan ve arıtma sürecini engelleyen “yağ dağlarının” oluşmasına yol açabilir. Sorumlu su kullanımı ve atıksu altyapısı kullanımı hakkında farkındalığı artırmak, bu sorunu hafifletmek ve atık su arıtma altyapısının etkinliğini korumak için çok önemlidir.
Parasal ve organizasyonel kaynakların eksikliği genellikle bakım programlarında bozulmaya neden olur ve kronik olarak ihmal edilen tesisler onarılamaz hale getirebilir ve değiştirilmeleri neden olabilir. Bir tesisi değiştirmek, tutarlı bakımdan çok daha fazla maliyete neden olur. İhmal edilen bakım “İnşa et-İhmal Et-Yeniden İnşa Et” döngüsü ile sonuçlanabilir.
Türkiye’de özellikle toplu konut ve sitelerde evsel nitelikli atıksı arıtma tesisleri genelde bir ila üç çalışana sahiptir. Genel bir değerlendirme olarak; küçük hizmet alanlarında atıksu arıtma tesisini düzgün bir şekilde sürdürmek için yeterli bütçeye veya organizasyonel kaynaklara sahip değildir. Bu nedenle paket atıksu arıtma tesisleri Sade ve kolay iletilebilir olmalıdır. Karmaşık yapıdaki arıtma sistemlerinin teknik olarak işletmesi ve mevzuat deşarj kriterlerinin sürekli sağlanabilmesini daha zordur. Bu durum küçük bir tesis için bunaltıcı olabilir.
Uzun Ömürlü Atıksu Arıtma Tesisi, Doğal Kaynakların Korunmasına En İyi Katkıdır
Tesisin Hızlı Eskimesini Önlemek
İşletmelerde faaliyet süresince ve yaşam alanlarında yaşam boyu kullanılacak atık su arıtma sistemi altyapısı için sürdürülebilir, uzun vadeli çözümlere yönelik iş birliği kalite ve hem ekolojik hem ekonomik hem sosyal kazanç sağlayan bütünlüğe yatırım yapılması hayati önem taşımaktadır. Yenilikçi teknolojileri benimsemek, düzenli bakım yapmak ve sorumlu atık su geri kazanım kültürünü teşvik etmek, su kaynaklarımızın, ekosistemimizin ve halk sağlığının korunması için önemli adımlardır. Proaktif bir yaklaşım benimseyerek ve geçmişteki zorluklardan ders çıkararak, atık su arıtma sistemlerinin gelecek nesillere hizmet etmesini sağlayabiliriz.
Yaşam döngüsünün sonuna ulaşan bir atık su arıtma tesisi, eski pompalar, motorlar ve diğer ekipmanlar daha yeni ve verimli bileşenlerden daha fazla enerji kullandığı için daha yüksek miktarda sera gazı emisyonuna neden olur. Eskiyen altyapı ve ekipmanlar, bir atık su arıtma tesisi daha yüksek enerji ve işletme maliyetlerine neden olur ve işletme bütçesini %40′ fazlasına kadar çıkabilir. Değişen atık su standartları, daha düşük enerji verimliliği ve daha yüksek bakım maliyetleri ile eskiyen arıtma Tesisleri mali bir baş ağrısı ve potansiyel bir tehlike haline gelebilir.
Sürdürülebilirlik hedefinde enerji verimliliğini sarf malzeme ve doğal kaynak kullanımını iyileştirmenin yollarını belirleyerek, atık su arıtma tesisinin kullanım ömrünü artıran ve aynı zamanda mali baskılarının bir kısmını hafifleten etkenlere dikkat edilmelidir.
