DÖNGÜSEL İŞ MODELİ NEDİR?

  • Döngüsel iş modeli yaklaşımı döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir kalkınmaya yönelik kazançlı, faydalı ve kaçınılmaz bir strateji aynı zamanda güçlü bir temeldir.
    Döngüsel iş modeli, kayıplarınızı tek yönlü kazançtan (Ekonomik) çoklu kazanca (Ekolojik-Ekonomik-Sosyal) dönüştüren en uygun sürdürülebilir bir iş modelidir.
  • Değişimi kaçınılmaz olan iş dünyasında kuruluşların tedarik zincirinde ve hayatta kalmasını sağlayacak yegane iş modelidir.
  • Doğrusal ekonomi anlayışında ve Kişi/Kuruluş ölçeğinde yönetilerek başarılabilen bir süreç değildir.
  • Üretimden üretime süreçte düngüselliği sağlayacak bağımsız karar alabilen aktörlerin (Çalışanlar, Yöneticiler, Teknoloji Lojistik v.b.) birlikte  çalışarak başardığı ağ ölçeğinde yönetilen bir süreçtir.
  • Üretimden üretime kapsamda inovatif iş modelleri, teknolojiler, çözüm ortaklıkları gerektirir.
  • İşinize uygun ürün/hizmet almını değil, döngüsel iş modelinize döngüsel değerleri sağlayacak ürün hizmet alımını gerektirir.

Ürün/hizmet kalite maliyet temelinde değil ürünün/hizmetin üretiminde ve tedariğinde kullanılan kaynak kayıpları ile birlikte o ürün veya hizmetin kullanımında oluşan kayıpların üretiminden üretime tüm sürecinin net sıfır kayıp hedefinde modellendiği iş modelidir.

Amacımız döngüsel ekonomiye geçiş hedefinizde üretimden üretime süreçte ihtiyaçları belirlemek ve bu ihtiyaçları sağlayacak paydaşları bir araya getirerek döngüsel iş modelini hayata geçirmek. Şirketlerin karşılaştığı adil paylaşım, birlikte çalışma ve teknolojik uyum zorluklarını yöneterek çabaların boşa gitmesini önlemek, hedefe ulaşılmasını sağlamak.

Döngüsel Üretime Geçişi Nasıl Başarabiliriz?

Döngüsel hedeflere şirket ölçeğinde ve doğrusal yönetim ilkeleri ile ulaşmak mümkün değildir. Döngüsel üretim, Üretimden Üretime süreçte Çoklu kazancın (Ekolojik-Ekonomik-Sosyal) tüm paydaşlarını kapsayan ağ ölçeğinde ele alınması gereken kolektif yönetim sürecidir.

Bilinmeyeleri Bilinir, Ölçülebilir, İzlenebilir verilere dönüştürerek başarabiliriz

Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri her aşaması çok az bilinene karşı birçok bilinmeyeni olan kaotik bir denklemdir. Tümden gelim yaklaşımı ve eldeki birkaç bilinenle birçok bilinmeyeni olan bu denklemi çözmeye çalışmak hedeflere ulaşılması mümkün olmayan ütopik bir çaba olacaktır.
Tüme varım yaklaşımı ve geliştirdiği metodolojilerimizle en alt seviyeden başlıyoruz; Karşımıza çıkan tüm soruları cevaplayarak bilinmeyenleri bilinir, ölçülebilir, izlenebilir süreçlere dönüştürürüz
Sizlere Sunduklarımız
Bu soruları ve daha fazlasını 20 yıllık bilgi ve deneyimlerimizin süzgecinden geçirerek cevapladığımız çözüm önerimizdir

Döngüsel Yönetim Her Çözüme Eşit Uzaklıkta Durabilmeyi Gerektirir

20 yıllık faaliyetlerimiz süresince döngüsel üretim hedeflerinin tüm zorlukları karşında dahi Atık yönetimin herhangi bir sürecinde taraf değil her çözüme eşit uzaklıkta duran çözüm firması olarak hizmet verdik.

İlk günden bu güne hizmet amacımızın tek bir hedefi var.
“Eğitim – Yönetim – Teknoloji” bütünlüğünde aktör ağ metodoloji ile üretimden üretime döngüsel yönetim.

Bu güne kadar taviz vermediğimiz Vizyonumuz, Misyonumuz ve Değerlerimiz sayesinde, müşterilerimiz tarafından en bilinen özelliğimiz.
Bilgimiz, deneyimimiz ve her çözüme eşit uzaklıkta durduğumuza olan güvendir.

Bir Bakış Açısı Farkı, Tek Kazanç Yerine Çoklu (Hem Ekolojik, Hem Ekonomik, Hem Sosyal) Kazanç Sağlar

Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Değişim kaçınılmaz ise, Kuruluşların döngüsel üretim hedeflerine ulaşabilmek için iş modellerinde ve kazanç modellerinde bir değişikliğe gitmesi kaçınılmaz.

Bu değişime uyum sağlamak isteyen kuruluşlar, tedarik süreçlerini ve faaliyetlerini sadece ekonomik kazanç perspektifinden değerlendirilen iş modeli yerine, çoklu kazanç (Ekolojik – Ekonomik – Sosyal) hedefinde üç perspektiften değerlendirilmeyi kapsayan iş modeline doğru bir değişim sürecine inovatif bir yaklaşımla başlangıç yaparak sağlayabilirler

TAYTEK DÖNGÜSEL İŞ MODELİ SİZLERE NE KAZANDIRIR